Gasunie beschikt over het meest uitgebreide en fijnmazigste netwerk voor gastransport in de wereld. Ruim 15.000 kilometer Gasunie-leidingen liggen in de Nederlandse en Duitse bodem, onder een van de dichtsbevolkte gebieden ter wereld. Gasunie is eigenaar en beheerder van het hoofdtransportnet in Nederland en Noord-Duitsland.

Vanaf de eerste jaren van haar bestaan heeft Gasunie een belangrijke rol gespeeld in de energiewereld. De naam van Gasunie staat daarbij onder meer voor ervaring en het vermogen om maatschappelijke ontwikkelingen te koppelen aan concrete techniek. De know-how die bij de aanleg komt kijken -van tracékeuze tot en met begeleiden van aannemers- en de ervaring die is opgebouwd bij het beheer van leidingen is binnen één bedrijf verenigd. De technische normen van Gasunie staat daarbij garant voor de hoogste veiligheid en kwaliteit.

Via Gasunie Engineering B.V., een honderd procent dochter van N.V. Nederlandse Gasunie kunnen andere bedrijven en organisaties ook een beroep doen op de kennis en ervaring die in ruim 45 jaar is opgebouwd. Gasunie Engineering B.V. biedt diensten aan op het gebied van consultancy, aanleg en beheer van ondergrondse (gas)transportsystemen, engineering, ontwerpbeoordelingen, veiligheidsinspecties en trainingen. Maar ook de afdeling Speciale Opdrachten van Gasunie die gasklussen en noodreparaties kan uitvoeren aan gasvoerende leidingen, is via Gasunie Engineering B.V. in te huren.